Werkwijze

Bij de behandeling ga ik uit van jou en niet van de ziekte. Je geeft jouw ziektebeeld weer door middel van een totaalbeeld van symptomen en verschijnselen. De klacht waarmee je bij mij komt, vormt een onderdeel van dit totaalbeeld. Daarnaast wil ik nog veel meer weten: over jouw eetgewoontes, stoelgang, ademhaling, bloedcirculatie, zweetpatroon, eventuele menstruatie, slaappatronen, temperatuurgevoel. Ik stel ook vragen over jouw werk, gezin, hobby`s en hoe je leven tot nu toe is verlopen. Alles om zo tot een totaalbeeld te komen.

Om aan deze informatie te komen neem ik de anamnese (vraaggesprek) af. Dit eerste consult duurt dan ook ongeveer 1 tot 1,5 uur.

Een homeopathisch geneesmiddel heeft ook zijn eigen geneesmiddelbeeld dat bestaat ook uit een totaalbeeld van symptomen en verschijnselen. Het is vervolgens de kunst om het juiste geneesmiddel bij jou en de klacht te zoeken. Ik stem de dosis en de frequentie van inname zorgvuldig af.
Dit homeopathisch geneesmiddel krijg je niet direct mee naar huis. Ik bestel dit bij de apotheek en je krijgt dit vervolgens inclusief gebruiksaanwijzing thuis gestuurd. Door toediening van het geneesmiddel komt het genezingsproces op gang.

Na ongeveer 4 weken is er een vervolgconsult. Ik beoordeel de reacties op het homeopathisch geneesmiddel vanuit de filosofie en werkwijze van de homeopathie. Aan de hand van de ontwikkeling van het totaalbeeld van symptomen en verschijnselen ben ik in staat te beoordelen of het genezingsproces op gang is gebracht. Bij klachten die al langer bestaan duurt het genezingsproces meestal ook wat langer. Het kan ook zo zijn dat je ook nog een ander middel nodig hebt. Vaak zijn er meerdere consulten nodig.

Wil je een afspraak maken? Klik dan hier.

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging NOKH (Nederlandse Organisatie van Klassiek Homeopaten) en werk dan ook volgens haar richtlijnen wat terug te zien is in bovenstaande werkwijze.


Fatal error: Call to a member function display() on null in /home/gerjansen/domains/homeopathievenray.nl/public_html/packages/theme_ger/themes/ger/default.php on line 95