Homeopathie en sport

Wat versta ik nu onder sport? Dat kan en wil ik heel breed zien. Een definitie van sport: “Het lichaam of de hersenen te stimuleren naar meer, hetzij door middel van lichamelijke bewegingen en/of denkoefeningen”.
Het mooie hiervan is dat de homeopathie op een zelfde manier werkt, namelijk het lichaam en de geest stimuleren. Dit is ook de link die ik wil maken tussen de homeopathische behandeling en de sporter. Dit geldt niet alleen voor de topsporter maar ook voor de recreatieve sporter. Iedereen doet op zijn of haar manier aan sport of beweging en kan zich dan ook tot mij wenden om behandeld te worden. Dus ook indien men problemen ondervindt met zijn of haar gezondheid en hierdoor niet aan bewegen toekomt, kan zich tot mij wenden.

Allereerst heb je de acute (sport)klachten zoals kneuzingen, verrekkingen, overbelasting, kramp e.d. Een acute klacht ontstaat plotseling, wordt binnen enkele uren of dagen snel erger. De behandeling richt zich op de acute klacht en de toestand van het moment, er wordt geen uitgebreide anamnese afgenomen zoals bij chronische klachten.

Bij chronische klachten kijk ik als klassiek homeopaat naar de gehele sporter. Om chronische klachten goed aan te pakken heb je het lichaam zelf nodig. Het lichaam moet zichzelf gaan genezen. Soms lukt dit niet (meer) en heeft het een zetje in de rug nodig. Op deze (homeopathische) manier van werken zal de sporter beter in balans gebracht worden, beter in zijn vel zitten. Het lichaam zal door een homeopathisch geneesmiddel zelf worden aangezet om deze balans te herstellen. Het zogenaamde zelfgenezend vermogen.

Zaken van psychische aard, zoals plankenkoorts, onzekerheid, slapeloosheid of faalangst hebben vaak ook een negatieve invloed op de sportprestatie. Ook voor deze zaken is de behandelwijze klassieke homeopathie bij uitstek geschikt.

Wil je een afspraak maken? Klik dan hier.


Fatal error: Call to a member function display() on null in /home/gerjansen/domains/homeopathievenray.nl/public_html/packages/theme_ger/themes/ger/default.php on line 95